


-550x550w.jpeg)



-80x80w.jpeg)
Andız Pekmezi Nasıl Yapılır?
Andız pekmezi yapımında ilk olarak ağacın kozalakları ve meyveleri toplanır. Sonrasında kozalak ve meyveler kuruması için iki gün boyunca bekletilir. Daha sonra bekletilen ham maddeler kırılarak ya da ezilerek büyük kazanlarda kaynatılır. Sonrasında suyu süzülerek karışım meyvelerden arındırılır. Süzme yoluyla elde edilen su, yoğunlaşıp kıvamı tutuncaya kadar kazanlarda saatlerce karıştırılarak kaynatılır. Soğuyan ürünler, kavanozlara doldurularak satışa hazır hale getirilir. Kaynama işlemi ürünün mikroorganizmalardan arındırılmasını sağlarken, karıştırma işlemi ise ürünün homojen yapısını korur.
Andız pekmezinin her gün bir kaşık olarak tüketilmesi de vücuda pek çok yarar sağlar. Son dönemlerde oldukça popüler olan pekmezin özellikle mide, böbrek ve karaciğer sorunları olan kişilere iyi geldiği görülür.
ANDIZ PEKMEZİ TÜKETMEK NEDEN ÖNEMLİDİR
Antioksidan etkisi ve probiyotik içeriği bulunan andız pekmezinin faydaları şunlardır:
- Andız pekmezi vücudu toksinlerden arındırır.
- Astım ve bronşite iyi gelirç
- Üst solunum yolu hastalıklarının belirtilerini azaltır.
- Saç dökülmesini önlemeye destek olur.
- Kan dolaşımına katkı sağlar
- Ödem ve şişliği azaltır
- Kuru öksürüğü hafifletebilir.
- Eklem ağrılarını azaltır.
- Balgam atılması kolay hale gelir.
- oluşumunu önler.
- Ağız içi yaraların tedavisinde de etkilidir.
- İdrar yolu enfeksiyonlarının daha çabuk iyileşmesini sağlar.
- Stok durumu: Mevcut
- Model: ap01